Profiel van Ilari

Ilari voice-over / stemacteur met eigen studio
DuitsEngelsNederlands

Voice-over Ilari Hoevenaars heeft een Finse moeder en een Nederlandse vader, waardoor hij, hartje Brabant, tweetalig opgroeit. Zijn eerste baan als kelner op een cruiseschip, het leven in Duitsland terwijl hij zo’n kleine zes jaar als steward over de wereld vliegt, zijn passie voor talen en interesse in allerlei dialecten blijkt een voordeel te zijn voor zijn latere carrière.

 

Op zijn twaalfde ontdekt Ilari zijn talent bij het maken van hoorspelen op een cassetterecorder. Hij leest spannende verhalen voor aan vriendjes en kan in de klas eindeloos ‘lezen tot een fout’. Als reisleider in een bus door Noorwegen en Engeland krijgt Ilari vaak te horen dat het zo prettig is naar zijn stem te luisteren. In dienst van Lufthansa German Airlines gebeurt hetzelfde als hij de aankondigingen aan boord doet.

 

Als beroepsvoorlezer van kranten en tijdschriften voor blinden en slechtzienden is een stap naar een baan als radionieuwslezer bij het ANP makkelijk gemaakt, wat uiteindelijk leidt tot het werken als geheel zelfstandig en onafhankelijk stemacteur.

 

Ilari’s stem klinkt vertrouwd, vriendelijk en vol.

 

Demo’s