Hoe kies je de juiste microfoon als stemacteur?

Welke microfoon is het beste? Welke microfoon moet ik kopen?

Dit zijn vragen die vaak opduiken van mensen die het voice-overveld betreden.

Het is de moeite waard om op te merken dat niemand een bedrijf, coach of stemgeluidskunstenaar een definitief antwoord kan geven aan iedereen die vraagt: “Welke microfoon moet ik kopen?” En je moet weg blijven van inhoud of aanbevelingen die de ‘juiste’ microfoon proberen voor te schrijven .

Dit komt omdat de ‘perfecte vocale microfoon’ afhankelijk is van uw unieke stem. Wat voor één persoon werkt, werkt misschien niet voor een ander, daarom is het krachtigste advies dat u kunt krijgen – advies over de hulpmiddelen die u kunt gebruiken om u te helpen zelf te beslissen.

 

1. Bepaal de bruikbaarheid

De beste microfoon is degene die u kunt gebruiken met de minste technische problemen. Als alle andere dingen gelijk zijn, kies dan de eenvoudigste setup die je kunt gebruiken om zo snel mogelijk op te nemen, vandaar het gezegde ‘plug and play’.

 

2. Test de directionaliteit van de Vocal Mic

Bepaal welk type directioneel patroon, ook wel het polaire patroon van een microfoon wordt genoemd, het beste past bij uw behoeften. Voor voice-overs is een meer gerichte richtmicrofoon waarschijnlijk het beste. Het polaire patroon waar u naar op zoek moet zijn, is een cardioïde of een hypercardioïde.

Dit type polair patroon minimaliseert ruimtetoon en omgevingsgeluid omdat het is ontworpen om geluiden op te nemen in de directe nabijheid van de voorkant van de microfoon.

 

3. Kies een popfilter

Een popfilter wordt beschouwd als een standaard accessoire voor voice-over artiesten. Het popfilter fungeert als een scherm dat helpt om de impact van de lucht uit je mond op de microfooncapsule te verminderen, wat resulteert in het minimaliseren van sisklank, plosieven en andere mondgeluiden.

Als je nieuwsgierig bent naar popfilters of meer wilt weten over het gebruik ervan (sommige mensen liever niet), bekijk dan dit artikel over de voordelen van het gebruik van een popfilter.

 

4. Vergeet een schokdemper niet

Een schokdemper is een mechanische bevestiging die uw microfoon op zijn plaats houdt, en deze ophangt met elastiek. Ik heb een USB-microfoon die we op kantoor gebruiken voor podcasting. Een van de voordelen van een shockmount is dat de microfoon is geïsoleerd van trillingen op de standaard. Als er bijvoorbeeld een laag gerommel onder de voet is, kan de schokdemper het absorberen.

 

5. Het testen van een microfoon met uw stem is van cruciaal belang

Experimenteer met de microfoon van een vriend of leen een paar microfoons uit de muziekwinkel en test ze.

 

6. Als het gaat om Microfoon Prijs – duurder is niet altijd beter

De beste microfoon voor uw stem is niet per se de duurste op de markt. Vanuit één perspectief is de beste microfoon degene die betaalbaar is en de klus kan klaren.

Dat gezegd hebbende, de microfoon, samen met de voorversterker, zijn de stukjes technologie die zich tussen jou en je computer bevinden, dus pak de microfoon die je stem het beste doet klinken, maar ook past in je budget.

 

Hoe heb jij je microfoon gekozen?

Als je tips of een verhaal hebt, voeg dan een opmerking toe aan dit bericht voor iedereen om te zien en er voordeel uit te halen.

Ik kijk uit naar uw antwoord!

Voiceland

Leave a Comment